sâmbătă, 25 mai 2013

Peste ani...

… o sa-ti spun, copile: E cel mai frumos loc din Univers! Si nu o sa ma astept sa ma crezi; si nici n-as vrea, caci e necesar cu ochii tai sa vezi. E locul in care vei scapa de reprosurile iubitei, acolo unde din capul tau o sa dispara certurile parintilor despre neajunsuri, unde televizorul nu poate sa te prinda, acolo unde nu vor fi nici baietii destepti imbracati la cravata, exact locul in care n-o sa intelegi nimic din sentimentele care dau buzna, de-a valma, in tine. E locul in care catedra dispare iar tabla ia forma gardului, acolo unde singurii profesori sunt cei cu portavocea in mana, dar unde nota ti-o dai singur, la sfarsitul partidei. Iti spun, copile, e cel mai frumos loc din Univers!

E locul unde mama ta iti va interzice, fara succes, sa mergi; acolo unde tatal tau, din grija parinteasca, te va avertiza mereu sa fii foarte atent la ceea ce faci, sa te feresti de bestiile in albastru, dar nu va putea vreodata sa te opreasca sa pleci, caci a batut si el, de-a lungul vremii, kilometri intregi. E singurul loc pentru care a meritat s-o vad pe bunica ta suparata, singurul pentru care am avut puterea sa trec peste imaginea unui pusti debusolat care ma intreba din pragul usii: “unde pleci iar, tati?” Iti spun, copile, e cel mai frumos loc din Univers!

E locul pentru care nu o sa dormi noptile, acolo unde dragostea pentru echipa va duce o lupta aproape egala cu ura fata de rivali, unde vei invata ca “adevaratele infrangeri sunt renuntarile la vis”, unde “ii vei avea pe ei si vei avea Dinamo” caci “doar impreuna ‘cainii’ pot invinge”, acolo unde strada va completa ceea ce la scoala nu ti se va preda, locul in care 100 de dezamagiri vor pierde la scor de neprezentare in fata unei singure bucurii. Iti spun, copile, e cel mai frumos loc din Univers!
E locul de care batranului care te tine in brate ii e dor si pe care si tu, tinere, il vei privi peste multi ani la randul tau dintr-una din cele doua tribune, atunci cand melancolia o sa te faca sa nu-ti intorci minute bune privirea spre teren. E locul unde doar varsta va face in asa fel incat golul sa nu te trimita pe gard, acolo de unde vei pleca de multe ori obosit, trist, ragusit dar unde te vei intoarce mereu, negresit.

Iti spun, copile, e cel mai frumos loc din Univers!

PCH Dinamo 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu